5. januára 2016

Muškárske krabičky

Iste uznáte že krabička na mušky je dosť podstatná vec. Však kde by sme nosili všetky tie naše zázraky a väčšinou ich teda nosíme požehnane, však čo ak nebudeme mať pri sebe práve tú muchu na ktorú berú? Ja sám mám niekoľko krabičiek na mušky. Keďže mierne povedané som trochu Iste uznáte že krabička na mušky je dosť podstatná vec. Však kde by sme nosili všetky tie naše zázraky a väčšinou ich teda nosíme požehnane, však čo ak nebudeme mať pri sebe práve tú muchu na ktorú berú? Ja sám mám niekoľko krabičiek na mušky. Keďže mierne povedané som trochu muškársky fanatik tak slovo niekoľko znamená viac ako 15. Nechcem nikoho odhovárať od kupovania drahých krabičiek od niektorých renomovaných firiem, ale ja to považujem za zbytočné a ušetrené peniaze sa dajú vložiť do iných vecí popr. miesto jednej krabičky urobiť napr. dve menšie a jednu jazernú a máte vystarané kam z muchami.
Klasické plastové krabičky, nič prevratné, ale splnia účel

 Plastová krabička od Balzera. Používam ju na streamery, vnútro je z mäkkého materiálu. Nemá chybu.

 Môj najnovší objav, krabička od Mustadu. Skôr ma na nej zaujal design ako jej úžitková hodnota. Otváranie priehradok podľa mňa vydrží max 1-2 roky. Ale cena ma presvedčila 95 sk.

Krabička Snowbee – magnetické zatváranie, veľmi ľahká, pekná a hlavne funkčná. Veľmi dobrá cena. Jediná chyba, že sa nevyrába aj v rozmeroch pre streamre.
A samozrejme špička medzi muškárskymi krabičkami C & F Design …. za ktorú sa adekvátne aj platí
 

Ak máte mierne obmedzované financie manželkou tak ako ja v minulosti pochopíte nesporné výhody doma robených krabičiek. Ja sám som doma urobil krabičky z toho dôvodu, že som začal súťažiť a zohnať krabice na jazerné muškárenie bol problém, takže tento spôsob bol jediný ako sa k nim dostať.
Vnútro je vyrobené z podložky do kúpelne

Ďalšia výhoda týchto krabíc je okrem financií veľkostná variabilnosť v ktorej nie ste nijak obmedzovaný.
Takže poďme na vec. V prvom rade navštívime Baumax kde kúpime pánty, systém zatvárania, obvodové lišty , lepidlo chemopren a lak na drevo. Potom si zoženieme preglejku (osobne som ju zohnal v Bučine ZV).
Jeden problém čo som mal bolo zatváranie, keďže som nevedel zohnať zatvárací mechanizmus vyriešil som tento problém suchým zipsom. Funguje to bez problémov.
Postup je veľmi jednoduchý : Odrežeme si potrebné rozmery preglejky a bočných líšt, všetko to zlepíme chemoprénom a necháme poriadne vyschnúť. Po vyschnutí to celé nalakujeme a znovu vysušíme. Potom namontujeme pánty a zatvárací mechanizmus. Ak nemáme mechanizmus vystačíme zo suchým zipsom ktorý tam nalepíme. Ostáva už len nalepiť vnútro a krabička je hotová. Ako vnútro som zo začiatku použil podložku pod myš kde som vyrezal otvory, neskôr som začal používať podložku do kúpelní, ktorá je na to ako predurčená.
Nemusíte tieto krabice nejako šetriť, tie moje zažili dažde aj mrazy a fungujú bez problémov. Keď prší, tak po príchode domov ju len otvorím a nechám vysušiť aj z muchami tak ako aj iné krabice a je to ok. Nech Vám slúži.
Detaily zatváracieho mechanizmu.
Ps. Keď sa Vám bude chcieť dá sa táto krabička naozaj vyšperkovať do maximálnych detailov ako je logo a iné okrasné peripetičky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára